23-05-2018
Het besluit is genomen de gesprekken afgerond, minister Ollongren van Binnenlandse Zaken wil dat er tot  2025 ca. 75.000 woningen per jaar worden bijgebouwd om het woning tekort op te vangen.
Een fantastisch initiatief want dat er een schrijnend tekort aan woningen is in Nederland is een probleem dat al bestond voordat de financiële crisis losbarstte.

Het was voor 2008 ook de bedoeling om het bouwtempo en volume op te schroeven om de toen heersende vraag in te vullen. Echter de crisis gooide roet in het eten en veroorzaakte voor deze tijd ook nog eens 2 extra problemen. Veel mooie bouwbedrijven zijn failliet gegaan in die tijd en veel bouwprofessionals kwamen thuis te zitten en zijn ander werk gaan doen.

Door het inzetten van modulaire woningen zoals onze TEMPhouse+ voor specifieke woongroepen zoals starters, alleenstaanden, 1 ouder gezinnen etc. kan de overheid en lokale overheden veel sneller het woningtekort voor deze groepen oplossen. Er ontstaat dan minder druk op de huidige nog overgebleven bouwbedrijven die dan met behoud van kwaliteit in een normaal tempo hun huizen kunnen bouwen. En nu we het toch over kwaliteit  hebben. Onze TEMPhouses kunnen qua levensduur makkelijk wedijveren met bestaande bouw met als voordeel dat je ze vrijwel overal kunt plaatsen en makkelijk weer verplaatsen. De overheid wil graag naar een circulaire economie met een zo laag mogelijke ecologische stempel, een TEMPhouse sluit daar perfect op aan.

TEMPsolutions heeft specifiek voor het woningtekort het “woon vooruit”concept bedacht. Door efficiënter om te gaan met beschikbare ruimte kan men meer woningen plaatsen.

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op door op de contact pagina uw gegevens en vragen in te vullen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Door op onderstaande link te klikken kunt u ook ons linkedin artikel terug lezen.